Swedish Hockey Arena More Sustainable With Barrier Concept From UMV Coating Systems

The home arena of nine time SHL champions Färjestad BK is about to become more sustainable thanks to a barrier concept developed by UMV Coating Systems.

Together with paper manufacturer Nordic Paper Säffle and the Löfbergs Arena UMV Coating Systems have initiated a project to replace all plastic-coated food wraps in the arena. A co-operation between UMV Coating Systems, paper manufacturer Nordic Paper Säffle and Färjestad BK have resulted in a tailormade product that is fully renewable for the arena restaurants. The paper will be introduced at the home game against Luleå on March 12th 2019.

UMV trust that this initiative will inspire paper producers worldwide to take steps in their production to gain from the growth in the fossil free food wrap segment.

Löfbergs Arena i Karlstad mer hållbar tack vare barriärkoncept från UMV Coating Systems

Niofaldiga SHL-mästarna Färjestads BKs hemmaarena är på väg att bli mer hållbar, tack vare ett barriärkoncept utvecklat av UMV Coating Systems i Säffle.

Ett samarbete mellan UMV Coating Systems, papperstillverkaren Nordic Paper och Färjestad BK har resulterat i en helt förnybar skräddarsydd produkt för arenans restauranger. Pappret kommer att introduceras i samband med hemmamatchen mot Luleå den 12:e mars 2019.

UMV vill med det här initiativet inspirera pappersproducenter över hela världen att ta steg i sin produktion för att dra nytta av tillväxten i segmentet fossilfria pappersprodukter för matbranschen.

Pressmeddelande 2019-03-11

Värmländskt samarbete för hållbarhet

FBK/Löfbergs Arena, Nordic Paper och UMV har inlett ett samarbete i hållbarhetens tecken. Tillsammans hjälps vi åt att fasa ut plast från matförpackningar i Löfbergs Arena. 
UMV, med bas i Säffle och Nordic Paper med tre bruk i Värmland, har tillsammans med Löfbergs Arena beslutat sig för att slå ett slag både människor och miljö tillsammans. Med tanke på vad de tre olika aktörerna gör och är bäst på, så var steget till att byta ut plast i matförpackningar på Löfbergs Arena inte så långt.

Nordic Paper står för det miljövänliga pappret, medan UMV står för den fettresistenta barriären som gör att såser, dressingar och fett inte tränger igenom pappret även om maten förblir inslagen i pappret under en längre tid.

– Det här är bra både för människor och miljö. Vi på Löfbergs Arena arbetar mycket med hållbarhet, precis som våra samarbetspartners. Att göra en sådan här satsning tillsammans med lokala aktörer känns helt rätt, säger Örjan Lindgren, enhetschef för mat och dryck på Löfbergs arena.

Att göra ett värmländskt samarbete från ax till limpa har varit både spännande och roligt. Speciellt som samtliga inblandade parter vid en första anblick inte har så mycket annat gemensamt.

– Nästa steg är lansering. På nästa hemmamatch, som är i morgon, då FBK möter Luleå går vi all in! All snabbmat som är inslagen i någon form av emballage kommer vara invirad i det här miljövänliga pappret. Syftet, förutom att vi slår ett slag för miljön, hållbarhet och det vi kallar grön urbanisering, är att visa på gemenskap mellan företag baserade i Värmland. Det går utmärkt och är dessutom roligt att jobba utanför sina vanliga områden, säger Marie Stenquist, kommunikationsdirektör på Nordic Paper.

Tillsammans har de tre företagen producerat en liten reklamfilm där en av spelarna, Oskar Steen, från FBK medverkar.

UMV Coating Systems är en global leverantör av världsledande bestrykningsteknik för pappers- och kartongindustrin med bas i Säffle.

Nordic Paper är ett pappers- och massabolag med tre produktionsorter i Värmland och en i Greåker Norge. I Säffle tillverkas Natural Greaseproof, som är ett fettresistent, miljövänligt och matcertifierat papper som inte innehåller tillsatta fluorkemikalier (PFAS).
 Färjestad Bollklubb grundades 10 november 1932 i Håfströms Kiosk på Färjestadsvägen. Till en början var bandy huvudnumret i klubben, men sedan 1950-talet har det varit ishockey för hela slanten. Spelplats för ishockeyn var till en början på Tingvalla, men man flyttade i slutet av 1950-talet till den nya konstfrusna utomhusrinken på Färjestad. En rink som senare byggdes in och blev Färjestads Ishall. Säsongen 2001-2002 var första säsongen i Löfbergs Arena. Under åren har Färjestad BK varit i 20 SM-finaler och vunnit 9 SM-guld, det senaste 2011.